Matjaž Kovačič

Matjaž Kovačič

Prodajni trener in coach

Mož, oče dvema, bivši igralec prve slovenske odbojkarske lige, Mariborčan, ki je 8 let živel “na drugi strani Trojan”, 7 let v svetovalnem poslu, prodajalec in lastnik/solastnik več podjetij v Sloveniji in tujini.


Čeprav sem diplomiral na EPF na smeri Splošna ekonomija, in sicer iz analitične vede Ekonometrija, je bila moja profesionalna pot zmeraj povezana s prodajo. Po diplomi sem se kot veliko mojih vrstnikov soočil s težavo na trgu dela. Dela v analitični službi nisem dobil, dobil pa sem ga v komerciali. Tako sem bil že kmalu primoran zbuditi prodajalca v sebi. Ta osebna transformacija je bila izhodišče za mojo prvo knjigo.

Nanocoatex

V sklopu metodologije Trainingbyselling treniram prodajalce in vodje v različnih podjetjih v Sloveniji in tujini. In to na terenu, saj kot športnik vem, da se veščin ne da naučiti v predavalnici, pač jih je potrebno prenesti in trenirati na terenu.

Zanima me praksa. Sem človek akcije. Prodajni trener, ki sem še zmeraj prodajalec različnih izdelkov in storitev, ne samo prodajnih treningov. Vse teorije in veščine, ki jih predavam in treniram, sem sprobal tudi na lastni koži v aktivni prodaji svojim strankam. Zato so v nasvetih in prijemih vsebine, ki jih vsakodnevno uporabljajo v majhnih in srednjih podjetjih.

To znanje, veščine, predvsem pa občutek za delo z ljudmi so prepoznale mnoge parnterske organizacije. Nekateri jim rečejo konkurenti, jaz pa partnerji, saj ima vsak svoje značilnosti, ki ga delajo na terenu unikatnega. Tako ne izvajam samo svojih projektov, pač pa pri izvedbi pomagam različnim partnerjem:

  • MSX International
  • Inštitut za Profesionalno Prodajo
  • Lisac-Lisac

Avtor mi je všeč! Zaupam mu!